error deploying IIS website

Sylvain Esposto's Avatar

Sylvain Esposto

14 Jul, 2017 02:32 PM

Hello !

I get an error when i try to deploy a iis website.
The files are well copied but after that the following error occured:

. : AuthorizationManager check failed.
July 14th 2017 16:20:28Error
At line:1 char:11
July 14th 2017 16:20:28Error
+ Try {. {.
July 14th 2017 16:20:28Error
'\\10.0.0.54\c$\inetpub\wwwroot\Octopus\Bootstrap.Octopus.Features.IIS ...
July 14th 2017 16:20:28Error
+ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
July 14th 2017 16:20:28Error
~~~
July 14th 2017 16:20:28Error
    + CategoryInfo : SecurityError: (:) [], ParentContainsErrorRecord
July 14th 2017 16:20:28Error
   Exception
July 14th 2017 16:20:28Error
    + FullyQualifiedErrorId : UnauthorizedAccess
July 14th 2017 16:20:28Error
Script '\\10.0.0.54\c$\inetpub\wwwroot\Octopus\Octopus.Features.IISWebSite_BeforePostDeploy.ps1' returned non-zero exit code: 1
July 14th 2017 16:20:28Error
Running rollback conventions...
July 14th 2017 16:20:28Error
Script '\\10.0.0.54\c$\inetpub\wwwroot\Octopus\Octopus.Features.IISWebSite_BeforePostDeploy.ps1' returned non-zero exit code: 1
July 14th 2017 16:20:28Error
The remote script failed with exit code 1

Does Someone can help me?

Thank you

  1. Support Staff 1 Posted by Matthew Caspers... on 16 Jul, 2017 11:55 PM

    Matthew Casperson's Avatar

    Hi Sylvain, thanks for reaching out.

    Could you please enable the variables in the deployment log using the instructions at https://octopus.com/docs/how-to/debug-problems-with-octopus-variabl... and post a copy of the log file. This will help us diagnose the issue further.

    Regards
    Matt C

  2. 2 Posted by Sylvain Esposto on 17 Jul, 2017 09:02 AM

    Sylvain Esposto's Avatar

    Hi !

    Thank you for your answer.
    You can find the log below.

    Deploying package 'C:\Octopus\Files\Front_complete_package.1.0.zip-648ea77e-1fba-4dbc-9198-506aee870399' to machine 'https://10.0.0.54:10933/'
    July 17th 2017 10:56:40Info
    Deploying package: C:\Octopus\Files\Front_complete_package.1.0.zip-648ea77e-1fba-4dbc-9198-506aee870399
    July 17th 2017 10:56:41Warning
    OctopusPrintVariables is enabled. This should only be used for debugging problems with variables, and then disabled again for normal deployments.
    July 17th 2017 10:56:41Warning
    OctopusPrintEvaluatedVariables is enabled. This should only be used for debugging problems with variables, and then disabled again for normal deployments.
    July 17th 2017 10:56:42Info
    Purging the directory '\\10.0.0.54\c$\inetpub\wwwroot\Octopus'
    July 17th 2017 10:56:42Info
    Copying package contents to '\\10.0.0.54\c$\inetpub\wwwroot\Octopus'
    July 17th 2017 10:56:42Info
    Copied 128 files
    July 17th 2017 10:56:43Error
    . : AuthorizationManager check failed.
    July 17th 2017 10:56:43Error
    At line:1 char:11
    July 17th 2017 10:56:43Error
    + Try {. {.
    July 17th 2017 10:56:43Error
    '\\10.0.0.54\c$\inetpub\wwwroot\Octopus\Bootstrap.Octopus.Features.IIS ...
    July 17th 2017 10:56:43Error
    + ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    July 17th 2017 10:56:43Error
    ~~~
    July 17th 2017 10:56:43Error
        + CategoryInfo : SecurityError: (:) [], ParentContainsErrorRecord
    July 17th 2017 10:56:43Error
       Exception
    July 17th 2017 10:56:43Error
        + FullyQualifiedErrorId : UnauthorizedAccess
    July 17th 2017 10:56:43Error
    Script '\\10.0.0.54\c$\inetpub\wwwroot\Octopus\Octopus.Features.IISWebSite_BeforePostDeploy.ps1' returned non-zero exit code: 1
    July 17th 2017 10:56:43Error
    Running rollback conventions...
    July 17th 2017 10:56:43Error
    Script '\\10.0.0.54\c$\inetpub\wwwroot\Octopus\Octopus.Features.IISWebSite_BeforePostDeploy.ps1' returned non-zero exit code: 1
    July 17th 2017 10:56:43Error
    The remote script failed with exit code 1

    Regards,

    Sylvain

  3. Support Staff 3 Posted by Matthew Caspers... on 17 Jul, 2017 08:56 PM

    Matthew Casperson's Avatar

    Hi Sylvain, thanks for that information.

    Is it possible to attach the full log file? The snippet you have included above doesn't include the variable information that will help us to diagnose the issue.

    Regards
    Matt C

  4. 4 Posted by Sylvain Esposto on 18 Jul, 2017 08:36 AM

    Sylvain Esposto's Avatar

    Hi !

    Sorry.

    Here is the log file.

    Thank you.

  5. Support Staff 5 Posted by Matthew Caspers... on 18 Jul, 2017 08:29 PM

    Matthew Casperson's Avatar

    Hi Sylvain, thanks for providing that log file.

    It looks like the package is being deployed to a custom directory that is on the network i.e. \10.0.0.54\c$\inetpub\wwwroot\Octopus. I suspect there is a permissions issue here, and Octopus does not have the correct rights to access that network drive.

    Typically a deployment would be done by installing a Tentacle on the PC that is hosting the website. I would recommend setting up a Tentacle on the PC at 10.0.0.54 and have that Tentacle copy the files locally.

    Regards
    Matt C

  6. 6 Posted by Sylvain Esposto on 19 Jul, 2017 07:29 AM

    Sylvain Esposto's Avatar

    Hi !

    Thank you for the answer.
    I have already check the right on this directory.I give the right to "everyone" to test.

    Even if it looks like a permission issue, the website can be copied in the folder \10.0.0.54\c$\inetpub\wwwroot\Octopus bu it send an error after the copy.
    If I select "Ignore", the deployement will continue and willl be ok, but the error is visible in the log file and the more annoying, a human action is needed.

    Copying package contents to '\\10.0.0.54\c$\inetpub\wwwroot\Octopus'
    July 17th 2017 10:56:42Info
    Copied 128 files
    July 17th 2017 10:56:43
    Error
    . : AuthorizationManager check failed.

    Thank you for your help.

  7. Support Staff 7 Posted by Matthew Caspers... on 19 Jul, 2017 09:07 PM

    Matthew Casperson's Avatar

    Hi Sylvian,

    This might be related to the issue discussed at http://help.octopusdeploy.com/discussions/problems/28417-authorizat....

    Others have solved the problem by turning off the IE Enhanced Security for Administrators. This post has some instructions you can follow: https://blogs.technet.microsoft.com/chenley/2011/03/10/how-to-turn-...

    Regards
    Matt C

  8. Paul Stovell closed this discussion on 02 Nov, 2017 06:54 PM.

Comments are currently closed for this discussion. You can start a new one.

Keyboard shortcuts

Generic

? Show this help
ESC Blurs the current field

Comment Form

r Focus the comment reply box
^ + ↩ Submit the comment

You can use Command ⌘ instead of Control ^ on Mac